Ügymenet

Cégünk a Fine Commerse Kft. másfél éve foglalkozik német ingatlanokkal, melyek végrehajtás előtti állapotban értékesíthetőek a nemzetközi piacon.

 

Mit jelent ez?

 

Német és spanyol partnercégeink 12 éve dolgoznak német végrehajtás előtti állapotban lévő ingatlanokkal a piacon. A velük történt partneri szerződésünk Szászország tartományra terjed ki, Spanyolország esetében Alicantétól Malagáig terjedő partszakasz, – közjegyző bevonásával – (kinti végrehajtó szerv). A végrehajtás megkezdése előtt történhet megállapodás adós-cégünk-vevő viszonylatában, vagy önkormányzat-cégünk-vevő tekintetében egy adásvételi szerződéssel.

 

A végrehajtás alá került ingatlanoknak két fő oka lehet:

  1. Adótartozás, ahol a közjegyző egyeztet az adóssal, adóhivatallal, hogy mi az a legoptimálisabb kiszállási pont (lehetőség) a tartozásból, amivel minden fél elégedett.
  2. Már önkormányzati tulajdonban lévő elidősödött, leromlott 80-100 éve épült ingatlanok miatt.
  3. Spanyol ingatlanok esetében bank által visszavett ingatlanok (apartman lakások, hegyvidéki villák)

 

Cégünk hirdet, kiszolgál, lebonyolít, tovább értékesít, stb.

 

Szászországban 90%-ban felújítandó, 10%-ban működő, piacképes ingatlanok vannak a portfoliónkban, Spanyolországban új építésű vagy jó állapotú ingatlanok szerepelnek, amely folyamatosan frissülnek.

 

Bulgária legnépszerűbb tengerparti szakaszán (Szveti Vlas, Sunny Beach, Nessebar) 15km-nyi vízparton kínálunk tíz évnél fiatalabb társasházi medencés apartman lakásokat.

 

Személyes találkozó, igényfelmérés után, egyeztetett időpontban egy napos szervezett megtekintések (kinti partnercég képviselőivel). 8-10 háztömb, kereskedelmi, ipari ingatlan, Spanyolországban és Bulgáriában lakások és villák megtekintése az előre felmért igények szerint.

 

Következő lépésben önök, mint potenciális befektetők szűrést végeznek a látott ingatlanok közül, anyagi szempontok, környezettanulmányban látottak, szimpátia alapján, majd kiválasztják a legesélyesebb épületet. A második lépésben cégünkkel való szerződéskötés történik, majd az ingatlan vételárának 30-35%-át kérjük letétben elhelyezni az ön saját ügyvédjénél.

 

A letét igazolásáról szóló dokumentumot kérjük részünkre megküldeni e-mailben, ezt mi kiküldjük partnercégünknek, aki egyeztet a közjegyzővel és megkapjuk a közjegyzőtől a szerződéskötés időpontját.

 

További döntések történhetnek arról is, hogy adott ingatlanok esetében német, más nemzetiségű, vagy magyar építőipari cég végezze a felújítási munkát.

 

Visszatérve a szerződés lezárására: a döntés után 45 napon belülre szerződéskötési időpontot kap a vevő, amely Németországban, Spanyolországban és Bulgáriában is közjegyzőnél, kirendelt tolmáccsal történik. Ezt követően az utalásra öt munkanap áll rendelkezésre, illetve ezzel egyidejűleg kell megtörténnie a provízió kiengedésének az ügyvédi letétből. 

 

Utolsó lépés: birtokba adás-birtokba vétel.

 

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a cégünk által megadott németországi ingatlanokra vonatkozó árak tartalmaznak kivétel nélkül minden költséget (vételár, közjegyző, tolmács, adók, földhivatali járulékok, közvetítői jutalék, stb.). A spanyolországi és bulgáriai ingatlanoknál a feltüntetett összeg csak a vételárat és a közvetítői jutalékot tartalmazza  a többi költség a feltüntetett áron felül Spanyolországban még 13,5%, Bulgáriában pedig 7% (közjegyző, adók, földhivatali járulékok) ami a vásárlót terheli.

hu_HUMagyar